Kinderpraktijk Op Stap

Voor als uw kind wat extra ondersteuning kan gebruiken.

Aanmelden bij Kinderpraktijk Op Stap

Executieve functies

Aanmelden bij Kinderpraktijk Op Stap

De executieve functies zijn een set denkprocessen die nodig zijn om activiteiten te plannen en aan te sturen. Ze zorgen voor efficiënt, sociaal en doelgericht gedrag. Deze functies heb je nodig in het dagelijks leven en in het bijzonder bij het leren op school. Zo hebben de executieve functies een regelfunctie in de hersenen voor bijvoorbeeld het maken van een opdracht en het adequaat reageren op de omgeving. Het vermogen om te kunnen plannen en organiseren behoort tot één van deze executieve functies.


Onze therapeuten kijken aan de hand van gesprekken, observaties en vragenlijsten hoe de executieve functies verlopen van uw kind en hoe hij/zij het beste geholpen kan worden. Hierbij is zowel aandacht voor de minder sterke en sterke kanten van het kind. Daarnaast kan er ook breder onderzoek gedaan worden naar de executieve functies, zie diagnostisch onderzoek.


Wij bieden ook specifieke trainingen aan voor kinderen om de executieve functies te trainen, zoals Beter bij de Les en de Cogmed Werkgeheugen Training.


Wij bieden ook workshops aan over de executieve functies in de klas voor leerkrachten en ondersteunend personeel, voor meer informatie klik hier.

Contact

06-24229248

info@kinderpraktijkopstap.nl


Locaties:

Amsterdam Centrum, Van Hallstraat 81 hs

Amsterdam Oost, Krugerstraat 7d

Amsterdam Zuidoost, Bijlmerdreef 494a