Kinderpraktijk Op Stap

Voor als uw kind wat extra ondersteuning kan gebruiken.

Workshops voor leerkrachten

Aanmelden bij Kinderpraktijk Op Stap

Regelmatig worden er bij Kinderpraktijk Op Stap workshops aangeboden voor leerkrachten. In de twee uur durende workshops is aandacht voor de achterliggende theorie, komen veel praktijkvoorbeelden langs en wordt er vooral zelf veel geoefend en ervaren. Vanwege Covid-19 worden de workshops even niet in de praktijk gegeven. Wel kunnen deze als incompany geboekt worden.

Kinderpraktijk Op Stap geeft ook trainingen, cursussen en workshops op maat. Neem gerust contact op voor meer informatie.

De workshops

11-11-2021


Schrijfvoorwaarden en voorbereidend schrijven - € 40,-


Welke vaardigheden hebben kinderen nodig om goed tot schrijven te komen en hoe kun je dit als leerkracht stimuleren?

Leren schrijven is een complexe vaardigheid om te leren. Om goed tot schrijven te komen, moeten kinderen allerlei vaardigheden beheersen, de zogenaamde schrijfvoorwaarden.

Lees verder


11-11-2021


Sensorische informatieverwerking - € 40,-


Wat als je zintuigen anders werken in de klas?

Iedereen zijn zintuigen werken op een andere manier. Dat hoeft helemaal geen probleem te zijn. Maar wat nou als je daardoor steeds afgeleid wordt tijdens de les, niet rustig op je stoel kan zitten, steeds struikelt, niet goed durft te bewegen of moeite hebt met alles wat je de hele dag aanraakt.

Lees verder


11-11-2021


Executieve functies in de klas - € 40,-


Wat zijn executieve functies, hoe herken ik ze en wat kan ik doen als een kind hier moeite mee heeft in de klas?

De executieve functies worden ook wel de regelfuncties van ons brein genoemd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan planning, volgehouden aandacht, gedragsevaluatie, taakinitiatie en werkgeheugen.

Lees verder


11-11-2021


Schrijven en schrijfproblemen in de klas - € 40,-


Welke schrijfinterventies kun je doen bij kinderen die schrijven moeilijk vinden en hoe kan je de schrijfontwikkeling stimuleren?

Schrijven gaat niet vanzelf. Soms hebben kinderen moeite met het schrijven van de letters, op tempo en leesbaar schrijven of met de penvatting.

Lees verder


Contact

06-24229248

info@kinderpraktijkopstap.nl


Locaties:

Amsterdam Centrum, Van Hallstraat 81 hs

Amsterdam Oost, Krugerstraat 7d

Amsterdam Zuidoost, Bijlmerdreef 494a